5 Mayıs 2012 Cumartesi

Zeytinyağlı Patlıcan Közleme Yemeği Tarifi


Zeytinyağlı Patlıcan Közleme Yemeği 

  • 3 tane patlıcan
  • 2 tane kırmızı biber
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane orta boy soğan
  • 2 tane orta boy domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Bir tutam tuz
  • Pul biber ve karabiber(isteğe bağlı)

Yapılışı:
Patlıcan ve biberler közlenir kabukları soyulup temizlenir. Soğanı sarmısağı domatesleri ve közlenmiş biber ve patlıcanları doğruyoruz.

Küçük bir tencere veya tavaya (teflon olmalı çelikte o kadar lezzetli olmuyor) zeytinyağı ve soğan konur. soğanlar pembeleşince sarımsağı ilave edip bir iki karıştırıyoruz. Domatesleri de koyup orta ateşte pişiriyoruz. Domatesler de pişince közlenmiş biber ve patlıcanları, bir tutam tuz ve baharatları da ilave edip 5 dk kadar daha pişiriyoruz.  

Not:yemek piştikten sonra en az 1 saat dinlendirin. Kaldıkça daha lezzetli oluyor.