8 Mayıs 2012 Salı

Tencerede Patlıcan Kebabı Yemeği Tarifi

Tencerede Patlıcan Kebabı Yemeği Tarifi  Yemek Tarifleri,Tencerede Patlıcan Kebabı Tarifi Tencerede Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır, Tencerede Patlıcan Kebabı Malzemeleri, Tencerede Patlıcan Kebabı Nasıl Pişirilir, Tencerede Patlıcan Kebabı Oktay Usta Tarifleri, Tencerede Patlıcan Kebabı Pişirmek, Tencerede Patlıcan Kebabı Tarifleri, Patlıcan Kebabı Yapmak.

Tencerede Patlıcan Kebabı Tarifi
Malzemeleri:

  • 5 adet patlıcan
  • 400 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan (büyükçe)
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber (arzu ederseniz)
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur, 1-1,5 cm kalınlığında ve 5-6 cm boyunda olacak şekilde dilimlenerek, bol tuzlu suya konur ve yaklaşık 15-20 dakika bekletilir.

Patlıcanlar tuzlu suda beklerken, ufak kuşbaşı şeklinde doğranmış et, 1,5 çay bardağı su ile tencereye konur ve ocağa alınır. Et bu şekilde dibinde az miktrar su kalana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Daha sonra tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek, etler 5 dk kavrulur. Üzerine yemeklik doğranmış soğan, iri doğranmış biberler, bütün veya iki bölünmüş sarımsaklar, toz kırmızı biber ve tuz ilave edilerek, tencerenin kapağı kapalı biçimde pişirmeye devam edilir.

Diğer yandan patlıcanlar sudan alınır, suyu süzülerek kızgın yağda kızartılır. Kızaran patlıcanlar bir kağıt havlunun üzerine alınarak fazla yağının alınması sağlanır. Etler pişmeye yakın, tenceredeki malzemelere kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesler eklenir ve 5-10 dakika da bu şekilde pişirilir.

Son olarak patlıcanlar da tencereye ilave edilir, karıştırılıp ocağın altı kapatılır ve yemek tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirilir. Bulgur pilavı veya taze ekmekle yenir.