4 Mayıs 2012 Cuma

Kıymalı Makarna Tarifi


Kıymalı Makarna Tarifi
Malzemeler  

  • 1 pk makarna
  • 250-300 gr. kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı  
Kıymayı tavaya koyup suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra kıyma yağsızsa 1-2 kaşık sıvı yağ ekleyin. Rendelediğiniz soğanı, tuzunu ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyin Tatlandırmak için karabiber ve pul biber ekleyip bir iki karıştırıp ocağı kapatın.

Makarnayı üzerindeki tarife göre hazırlayın. Sarımsakları ezip yoğurda karıştırın.

Tereyağı tavada eritip bir miktar pul biber ekleyin.

Makarnayı servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Yoğurdun üzerine kavurduğunuz kıymayı koyun. Erittiğiniz tereyağı kıymalı makarnanın üzerine gezdirip servis yapın.