Evde Kumpir Tarifi
Malzemeler:
Büyük boy patates
Sosis veya salam (doğranmış)
Mısır (haşlanmış veya konserve)
Bezelye (haşlanmış veya konserve)
Kornişon turşusu (doğranmış)
Kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tereyağı
Mayonez
Ketçap (isteğe bağlı)
Yapılışı
· Fırınınızı 250 derecede ısıtınız.
· Patatesleri yıkayıp, kurulayıp teker teker alüminyum folyoya sarınız.
· Fırın ısınınca patatesleri en üst rafta ızgara üzerinde pişiriniz.
· Patateslere kürdan batırarak pişmesini kontrol ediniz.
· Patatesler pişince bıçakla ortadan yarınız.
· Sıcak patatese önce biraz tereyağı koyunuz. Çatalla patatesin kabuklarına zarar vermeden patatesin içini ezerek püre haline getiriniz.
· Daha sonra diğer malzemelerden istediğiniz kadar ilave ediniz ve karıştırınız.
· En son isteğe bağlı ketçap ilave ediniz.
· Afiyet Olsun.