15 Mayıs 2012 Salı

Dondurmalı Mozaik Pasta Tarifi



Dondurmalı Mozaik Pasta Tarifi
Malzemeler:
  • 2 Paket Bisküvi
  • Yarım paket Margarin (125 gram)
  • Yarım Su Bardağı Süt
  • 4 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 su bardağı Sütlü Çikolatalı Dondurma (150 gr)
  • İsteğe göre ceviz ya da fındık
  • Dilim başına 1 top Kaymaklı Dondurma
  • Süslemek için:  Çikolatalı Sos
Yapılışı:
1- Teflon bir tencere ya da sosluk içinde margarini eritin, sütü ve kakaoyu ekleyerek karıştırarak kaynatın.
2- Kaynayan süte 1 su bardağı  Sütlü Çikolatalı Dondurma - ekleyin ve ocaktan alın. Karıştırarak sosu soğutun.
3- Geniş bir karıştırma kabına bisküvileri kırın ve dondurmalı sosu bisküvilerin üzerine dökün. Tüm sosu bisküvi ile karıştırın.
4- Varsa kare bir kalıba yoksa mutfak tezgahınıza streç film serin ve bisküvili karışımınız streçin üzerine dökün.
5- Sonrasında pastanın üzerinde folyo ile kaplayarak derin dondurucunuza yerleştirin.
6- 2 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra streçten çıkarın ve dilimleyin. 1 top Kaymaklı dondurma ile servis yapın.
7- İsteğe göre üzerini süslemek için Çikolatalı Sos kullanabilirsiniz.