14 Mayıs 2012 Pazartesi

Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi, Yemek Tarifleri, Mis yemek tarifleri, Şekerpare Nasıl Yapılır Şekerpare Yapmak, Şekerpare Pişirmek, Şekerpare Oktay Usta Tarifleri, Şekerpare Yapmak İçin Gerekli Malzemeler, Şekerpare Şerbeti nasıl Hazırlanır, Şekerpare Nasıl Pişirilir.

Şekerpare Tarifi
Malzemeleri:
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • Aldığı kadar un(ortalama 4 su bardağı)
  • Ortasına batırmak için fındık veya fıstık
Şurup İçin :
  • 3 su bardağı şeker
  • 3-3,5 su bardağı su
  • 1/4 limon suyu
Yapılışı:
Yoğurma kabında, yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ve kabartma tozunu iyice karıştırın, üzerine aldığı kadar un ilave ederek çok sert olmayan bir hamur yoğurun.

Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayarak hafifçe bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın üzerlerine fındık veya fıstık batırın.

Önceden ısıttığınız fırında 170 derecede 15 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin.(fırın derecenizi kendi fırınınıza göre ayarlayın).

Şekerpareleri fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince üzerine soğuk şerbet dökün(biri sıcak biri soğuk olacak).

Şurup için 3-3,5 su bardağı suya, 3 su bardağı şeker ilave edin, 5 dakika kaynatın. Şurup hafif kıvamlanınca üzerine limon suyu sıkın bir iki taşım daha kaynatın.

Not: şekerpareleri önceden pişirdiyseniz üzerine sıcak şurup dökün