15 Ekim 2012 Pazartesi

Sütlü Vanilyalı Hindistancevizli İrmik Tatlısı Tarifi

Sütlü Vanilyalı Hindistancevizli  İrmik Tatlısı Tarifi 
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler

  • Bir kilo süt
  • Bir su bardağı irmik
  • yedi çorba kaşığı toz şeker
  • Bir paket vanilya
  • Bir çorba kaşığı margarin
  • Bir çorba kaşığı hindistancevizi
Süs için:
  • Hindistancevizi
  • Dövülmüş antepfıstığı veya tarçın

Yapılışı
Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın.
Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun.
Üzerini antepfıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.