11 Ekim 2012 Perşembe

Mercimekli Karabiberli Et Suyu Bulgur Pilavı Tarifi


Mercimekli Karabiberli Et Suyu Bulgur Pilavı Tarifi, Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi, Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır, Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeleri.

Mercimekli Bulgur Pilavı
Malzemeler 

  • 100 gram yeşil mercimek
  • 2 bardak bulgur
  • 4 kaşık yağ
  • 1 kahve kaşığı karabiber
  • 3 bardak et suyu
  • 4 iri soğan
  • 1 çay bardağı bitkisel yağ
  • Tuz

Yapılışı
Mercimeği akşamdan suda bırakın, ertesi günü haşlayıp süzün.
2 bardak bulguru yıkayın, 4 kaşık yağda 5 dakika kavurun.
Karabiberi, et suyunu, tuz ve mercimekleri karıştırıp pişirin.
4 soğanı ince doğrayıp 1 çay bardağı bitkisel yağda pembeleştirin.
Pilavı servis tabağına alınca soğanı üzerine yayarak sofraya getirin.