Mercimekli Karabiberli Et Suyu Bulgur Pilavı Tarifi, Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi, Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır, Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeleri.
Mercimekli Bulgur Pilavı
Malzemeler
- 100 gram yeşil mercimek
- 2 bardak bulgur
- 4 kaşık yağ
- 1 kahve kaşığı karabiber
- 3 bardak et suyu
- 4 iri soğan
- 1 çay bardağı bitkisel yağ
- Tuz
Yapılışı
Mercimeği akşamdan suda bırakın, ertesi günü haşlayıp süzün.
2 bardak bulguru yıkayın, 4 kaşık yağda 5 dakika kavurun.
Karabiberi, et suyunu, tuz ve mercimekleri karıştırıp pişirin.
4 soğanı ince doğrayıp 1 çay bardağı bitkisel yağda pembeleştirin.
Pilavı servis tabağına alınca soğanı üzerine yayarak sofraya getirin.