9 Ekim 2012 Salı

Fırında Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi Yapılışı Malzemeleri

Fırında Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi Yapılışı Malzemeleri
Fırında Tavuk Tarifi
 Malzemeler:

  • 1 tavuk
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 adet patates
  • 1 adet domates

Yapılışı
Tavukları bir tencerede çok pişmeyecek şekilde haşlayın.
Çünkü daha sonra fırına süreceğiz.
Çok haşlanırsa tavuk etleri dağılabilir.
Soğuyan tavuklara sıvı yağ, salça ve limon suyunu iyice yedirin.
Ağzını kapatıp 8-9 saat kadar bekletin. Patatesleri ve domatesi yuvarlak yuvarlak kesin.
Fırın tepsisine önce tavukları üzerine patatesleri ve onun üzerine de domatesleri koyun.