2 Ekim 2012 Salı

Kıymalı Börek Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yapılışı


Kıymalı Börek Tarifi
Malzemeleri:

  • 200 gram kıyma
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 paket hazır yufka
  • 2 tane yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
Fırın tepsisini yağlayın.
Hazır yufkanın birini mutfak masasına açın.
Çukur bir tabağın içine yoğurt, yağ ve tuz karışımını atın ve karıştırıp, bu karışımdan yufkaya fırça ile sürün.
Kıymayı, küp küp doğranmış soğan ile kavurun.
Kıymalı harçtan ilk yufkanın içine gezdirerek dökün.
Yufkayı rulo şeklinde dolayın ve yağlanmış fırın tepsisine koyun.
Kalan yufkaları da aynı şekilde önce yağlı yoğurt ile sıvayın ve üzerine kıymalı harç ile sarın ve fırın tepsisine döşeyin.
İki yumurtanın sadece sarısını bir kaseye kırın ve fırça ile sürün.
Fırını 170 dereceye ayarlayın ve kıymalı böreği fırına sürün.
Kıymalı börek üzeri kızarana kadar pişsin fırında ve çıkardıktan sonra sıcak sıcak dilimleyip, ılıdıktan sonra servis edin.