14 Ekim 2012 Pazar

Lalanga Osmanlı Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Lalanga Osmanlı Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, Lalanga Tarifi, Lalanga Yapılışı, Osmanlı Yemekleri. 

Lalanga Osmanlı Tarifi
Malzemeleri: 

  • Bir kibrit kutusu kadar yaş maya
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Alabildiği kadar un
  • Kızartma yağı

Yapılışı
Yaş maya, su ve toz şeker yoğurma kabında eritilir, üzerine sıvıyağ, tuz, akıcı bir hamur olana kadar elenmiş un konur, iyice çırpılır. 
Küçük derin tavaya yağ konur, kızınca cıvık hamura küçük bir kepçeyle ya da kahve fincanıyla batırarak hamur alınır, yağa dökülür, yağın yüzeyinde çay tabağı gibi yayılması gerekir, iki yüzü pembe renkte kızartılır, kağıt havluya alınır, lalanga şerbete atılıp tatlı olarak tüketileceği gibi, kahvaltılık malzeme eşliğinde şerbetsiz olarak da yenebilir.