28 Nisan 2012 Cumartesi

Mis Patatesli Börek Nasıl Yapılır




Patatesli Börek Tarifi
Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 yumurta sarısı, susam (üzeri için)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (ayçiçek yağı)
İç Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber, pulbiber, maydonoz, arzu edilirse reyhan
  • 2 kaşık sıvı yağ

Hazırlanışı
Patatesleri soyup bir iki parçaya ayırın ve tuz ilave ettiğiniz suda haşlayın. Haşlanan patetesleri çatalla ezin.

Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Tavaya aldığınız 2 kaşık yağda soğanları kavurun.

Patates, biber, maydonoz ve tuzunu ilave edip iç harcı hazırlayın.

Yufkayı mutfak tegahının üzerine serin. Yoğurt , süt ve sıvıyağ karışımından yufkanın üzerine yayın. Yufkayı ikiye katlayıp patatesli harcı uzunlamasına yayın ve rulo şeklinde sarın.

Sarmış olduğunuz börekleri 4 parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin. ÜZerine yumurta sarılarını sürüp susam serpin. diğer iki yufka içinde aynı işlemi yapın.

Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında pişirin.