Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeleri:
- Yarım kg. kuru fasulye
- Yarım su bardağı çiçek yağı
- 2 çorba kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 1 adet bulyon (et veya tavuk)
- Nane
- Tuz
Yapılışı:
Tarifimizi düdüklü tencereye göre anlatalım. Bir gece önceden kuru fasulyeyi suda bekletiyoruz ki yumşasın. Soğanı küçüj küçük doğruyoruz. Daha sonrası çok kolay. Fasulyeyi, tuzu, naneyi, salçayı, bulyonu, soğanı, çiçek yağını, fasulyenin 2 parmak üstüne çıkacak kadar su düdüklü tencereye koyuyoruz. Kısacası tüm malzemeleri düdüklü tencereye koyup karıştırıyoruz. Sonra orta ateşte 1 saat, 1 saat 10 dakika kadar pişiriyoruz. Kuru fasulye tarifimiz servise hazır.