Tavuk Haşlama Tarifi
Malzemeleri:
- 3 kaşık zeytinyağı
- 5 tavuk but
- 1 soğan
- 4 sivribiber
- 2 havuç
- 2 patates
- 1 patlıcan
- 2 kabak
- 2 domates
- 2 diş sarımsak
- 4 bardak kaynar su
Yapılışı
Tavukları sıvıyağda çevirerek hertarafını hafif kızartın. Yemeklik doğranmış soğanı ve doğranmış biberleri ilave edip çevirin. Havuçları kazıyıp doğrayın.Tencereye aktarın.Patlıcan ve kabaklarıda alacalı soyup küpler doğrayın. Patatesi soyup küpler doğrayın ve tüm sebzeleri tencereye aktarın. Yemeklik doğrnamış domatesi ve soğanı ekleyin.Kaynamış suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.