17 Eylül 2012 Pazartesi

Biber Turşusu Tarifi Biber Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi




Malzemeleri: 

  • Bir kilo sivri biber
  • Bir demet maydanoz kökü
  • Beş su bardağı su
  • Beş su bardağı sirke
  • Altı diş sarımsak,dövülmüş
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı kırmızıbiber
  • 2 çorba kaşığı tuz
Yapılışı
Sivri biberleri yıkayıp, saplarını temizledikten sonra bir cam kavanoza yerleştirin. 
Üzerine bir demet maydanozun kökünü bağlayıp koyun.
Büyükçe bir tencereye su, sirke sarımsak, tuz ve kırmızıbiber koyup, orta ateşe yerleştirin. 
Karışımı bir taşım kaynattıktan son tencereyi ateşten alıp rafine yağı katın ve kendi halinde ılınmaya bırakın.
Karışım ılınınca kavanozdaki biberlerin üzerine döküp, kavanozun ağzını sıkıca kapatın. 
Kavanozu serin ve nemsiz bir ortamda de 15 gün beklettikten sonra, turşunuzu servis yapın.