Fırında Patates Tarifi
Malzemeleri:
- 6 tane patates
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 2 tane soğan
- 2 sivri biber
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı
Patatesler yıkanır, haşlanır, haşlandıktan sonra kabukları soyulur, püre haline getirilir, içine süt, erimiş tereyağı ve tuz eklenerek karıştırılır.
İnce doğranmış soğan biraz yağla kavrulur, içine doğranmış biber ve domates eklenir, domates suyunu çekene kadar pişirilir, bir tepsiye pürenin yarısı ve kavrulan sebzeler yayılır, üzerine kalan püre yayılır ve üzeri düzleştirilir.
Orta ısılı bir fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.