2 Eylül 2012 Pazar

Fırında Palamut Tarifi Fırında Palamut Nasıl Yapılır Fırında Palamut Pişirmek



Fırında Palamut tarifi
Malzemeleri: 

  • İki Tane Palamut
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 tane domates
  • 1 limon
  • 2 defne yaprağı
  • 3 sivri biber
  • Yeteri kadar tuz

Yapılışı
Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın. 
Bir fırın tepsisine dizin. Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp ince kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin. 
Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün. 
Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin.

Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. 
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirin.
Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.
Arzu ederseniz havuç ve kereviz de ilave edebilirsiniz.