8 Ağustos 2012 Çarşamba

Zeytinyağli Biber Dolması Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Zeytinyağli Biber Dolması Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 kilo orta boy dolmalık biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardagi zeytinyağı
  • 8-10 soğan
  • 1 çorba kasigi cam fistigi
  • 1 çay kasigi tarcin
  • 1 çay kasigi yenibahar
  • 2 çorba kasigi kus uzumu
  • 1 çorba kasigi kuru nane
  • 8-10 dal dereotu
  • 1 çay kasigi toz seker
  • 1 tatli kaşiğı tuz
  • 2 orta boy domates
Yapılışı
Tencereye incecik kiyilmis soğan, fistik, tuz ve yagi koyunuz. Hafif hararetli isida agzi kapali olarak 10 dakika pisiriniz. 3 su bardagi kaynar su, seker, kus uzumu ilave edip bir tasim kaynayinca ayiklanmis ve yikanmis pirinci icine saliniz. Beş dakika orta hararetli ısıda kaynatip isisini azaltarak 20-25 dakika pişiriniz. Kiyilmiş maydanoz, dereotu, nane, tarcin, yanibahar ilave edip kariştiriniz.

Biberleri yikayip sap kismini çikartiniz. Çekirdeklerini boşaltiniz. Biberlere dolma içini doldurup agiz kismina domatesten yuvarlak kapaklar keserek kapatiniz. Tencereye maydanoz ve dereotu saplari yerlestirip uzerine biberleri siralayiniz.

1 su bardagi kaynar su ve artan domates suyunu ilave edip tuz serpiniz, önce orta sonra hafif hararetli isida biberler yumusayincaya kadar pişiriniz. Kabinda soğutup servis tabağına dizip şekillendirilmiş limon dilimleri ile susleyiniz.