Dana Haşlama Tarifleri
Malzemeleri:
- 1 kilo kemikli dana eti
- 1 tane soğan
- 2 tane havuç
- 1 tane kereviz
- 5-6 tane patates
- 1 diş sarımsak
- 2-3 tane karabiber
- Yarım demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı margarin
Hazırlanışı
Göğüs tarafından alacağınız kemikli parça dana etini dibi kalın bir tencerede önce yağsız olarak, suyunu salıp çekinceye kadar çevirin. Hatta biraz da kızarmasını sağlayın. Az su ile 50 dakika pişirin.
Patateslerin küçüklerini bütün olarak, kerevizi küp biçiminde, havuçları da parmak uzunluğunda hazırlayın, margarini dörde bölünmüş soğanla birlikte ete katın.
12 bardak ılık su ve karabiber tanelerini ilave edin. Kısık ateşte sebze yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirin.