10 Ağustos 2012 Cuma

Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır Tarifi, Yemek Tarifleri, Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılıyor, Zeytinyağlı Biber Dolması Malzemeleri, Yemek Tarifleri, Yemek Tarifi, Yemekler, Dolmalar, Dolma Çeşitleri, Biber Dolması Nasıl Yapılır,


Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri 
  • 800 gram dolmalık biber
  • Zeytinyağlı dolma içi
  • 2-3 adet domates
  • 1 adet limon
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yeterince tuz ve su

Yapılır
Satın aldığımız aynı boydaki biberlerin saplarından bastırarak, etraflarını yırtmadan sap ve tohum kısımlarını çıkartalım. İçinde kalmış tohumları da parmağımızla döküp içlerini ve dışlarını bol su ile yıkayalım.
Domateslerin iç çekirdek kısımlarını çıkartıp etli kısımlarını, dolma biberlerin ağızlarını kapayacak şekilde kesip hazırlayalım.
Hazırladığımız zeytinyağlı dolma içi ile çok sık olmamak şartıyla biberleri doldurup ağızlarına birer domates parçası ile kapak yapalım. Ağızları yukarı gelecek şekilde tencereye dizelim.
Üzerine yeterince tuzunu serpip sıvı yağ dökelim.
Biberlerin üzerini geçecek kadar su koyalım.
2-3 tane küçük düz tabağı dolmaların üzerine kapattıktan sonra tencerenin ağzını da kapayıp su kaynayıncaya kadar hızlı daha sonra kısık ateşte pişirelim.
Dolmalar pişince, ağzı kapalı olarak demlendirelim.

NOT: Biber dolmalarını,piştikten sonra bir tepsiye dizip dibine de kendi suyundan biraz koyup üstten yanan fırında renk alıncaya kadar kızartırsanız daha lezzetli olur.