11 Ağustos 2012 Cumartesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Malzemeleri:

  • 1,5 kilo çalı fasulyesi
  • Bir bardak zeytinyağı
  • Üç soğan
  • Üç domates
  • Beş bardak su

Yapılışı
Fasulyeler iyice yıkanır.
Kenarlarındaki kilçiklari biçakla ayikladiktan sonra uzunlamasına ve ortadan olmak üzere ikiye kesilir.
Tencereye yağ koyulup kupkup dogranmis soğanlar kavrulur.
Kabukları soyulmus ve küçük küçük dogranmis domatesler eklenerek karıştırılır.
Fasulyeler ilave edilip biraz daha kavrulur.
Daha sonra da tuz, toz seker ve su ilavesiyle kaynamaya bırakılır.
Fasulyeler iyice suyunu çekip pişince ateşten indirilir.