Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi
Malzemeleri:
- 20-25 adet dolmalık biber
- 1 tane iri kuru soğan
- 1 çorba kaşığı çam fıstığı
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- Yarım demet maydanoz
- Yarın demet dereotu
- Yarım demet nane
- 3 tane orta boy domates
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 2 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı
İnce kıyılmış soğan zeytinyağında pembeleştirilir.
Üzerine çam fıstığı ve kuş üzümü atılır, kuş üzümü şişince yıkanmış pirinç katılır birkaç dakika kavrulur.
Üzerine domates rendesi, ince kıyılmış yeşillikler, 1 su bardağı su ve baharatlar katılır.
Ateşten alınır, kapaklı olarak 15 dakika dinlendirilir.
Hazırlanan dolmalık iç dolma biberlerinin üçte ikisine doldurulup, üzerlerine domates dilimi katılır.
Tencereye dizilir.
Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su gezdirilir.
Orta ateşte yarım saat pişirilir.
Ilık ya da soğuk olarak servis edilir.