2 Temmuz 2012 Pazartesi

Tava Böreği Tarifi

Tavada Böreği Tarifi Tavada Peynirli Börek Nasıl Yapılır, Peynirli Tava Böreği Tarifi Peynirli Tava Böreği Nasıl Yapılır Yemek Tarifleri, Tavada Peynirli Börek Tarifi, Tava Böreği, Mis Yemek, Börekler, Börek Çeşitleri, Börek tarifleri, Peynirli Börek Çeşitleri, Peynirli Tava Böreği Malzemeleri, Peynirli Tava Böreği Oktay Usta Tarifleri.

Mis Peynirli Tava Böreği Tarifi
Malzemeleri 
  • 2 adet yufka (tavanız büyükse 3 adet kullanabilirsiniz)
  • bolca beyaz peynir
  • dilerseniz maydanoz(ben kullanmadım)
  • 1 küçük kase süt
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tavayı yağlamak için 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı 
Öncelikle tavamız düz kapaklı bir tava olmalı yani; balık tavası, ya da tavanın boyunda düz bir servis tabağıda olabilir.
Tavamıza 1 kaşık sıyağı döküp ilk yufkayı bütün olarak üzerine alalım. Kenarlarını kesmeyelim.
Böreğin üzerini örteceğiz.sos için süt ve 2-3 kaşık yağı karıştıralım.
İlk yufkaya az yada çok olmayacak şekilde sostan dökelim.
Sonra kalan yufkayı parçalara bölüp, parça parça buruşuk bir şekilde 2. katı yapalım soslayalım. 
Bu şekilde yufkaların yarısına gelene kadar devam edelim.
İç harcını bolca yayalım ve tekrar yufka, sos şeklinde yufkalarımız bitene kadar devam edelim.
En son ilk yufkanın dışarıda kalan kısmını böreğin üzerine kapatıp onuda soslayıp ocağa alalım.
Altının her yeri kızarana kadar ocakta pişirelim. 
Arada kapakla ters çevirip bakabiliriz.
Altı kızarınca kapağa alıp tavaya 1 yemek kaşığı daha yağ koyup diğer atrafını ocağa alalım.
Diğer yüzüde kızarınca ocaktan alalım ve ılık olarak servis edelim.işte bu kadar..