Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri
- 1 kilo süt
- 1 su bardağı irmik
- 7 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
- Hindistan cevizi
- Dövülmüş antep fıstığı
- Tarçın
Yapılışı
Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın.
Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistan cevizi ekleyin.
Boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun.
Üzerini antep fıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.