30 Temmuz 2012 Pazartesi

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Yemek Tarifleri


Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi
Malzemeler:
  • 1 kilo dolmalık biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet büyük boy soğan
  • 1 adet domates
  • 2 çorba kaşıği domates salçası
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 3 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz seker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı
Sogan ve maydanozu ince kiyin. 
Domatesi kucuk kup seklinde doğrayın. 
Pirinci ayıkladıktan sonra uzerine sıcak su dokup 20 dakika bekletin. 
Dolmanın icini hazirlamak icin, soğan, maydanoz ve domatesi siviyagda kisa bir sure kavurun. 
Nane, yeni bahar, karabiber, kirmizbiber, tuz ve toz sekeri ekleyip karıştırın. 
Pirinci ilave edin. 2 su bardagi su ekleyip, pilav gibi pisirin. Zeytinyağını ilave edip karıştırın. 
Dolmalık biberleri yikayin. Uzerlerini kesip, iclerini temizleyin. 
Biberleri hazırladığınız icle doldurun. Bir tencereye su doldurup kaynatın. 
Dolmaları delikli bir tencereye ya da tel kevgire dizin. 
Delikli tencereyi veya kevgiri su kaynayan tencerenin uzerine oturtup, dolmaları buharda pisirin. 
Zeytinyağlı biber dolmasını soğuk olarak servis yapın.