20 Eylül 2012 Perşembe

Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yapılışı



Ezogelin Çorbası Tarifi 
Malzemeleri:
  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 6 su bardağı su
  • 1 tane soğan
  • 2 çorba kaşığı Teremyağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı salça
  • Yarım limon suyu
  • Nane
  • Tuz
  • Kara biber
  • Kırmızı biber

Yapılışı
Yıkanmış mercimeği, bulguru ve suyu kaynamaya bırakın. 
İçine rendelenmiş soğanı ekleyip 30 dakika pişirin. 
Unu yağda hafifçe kavurun. 
Salça, nane, limon, kırmızıbiber ve çorbanın suyundan biraz ekleyip karıştırarak pişirin. 
Bu karışımı karıştırarak çorbaya ilave edin.

17 Eylül 2012 Pazartesi

Biber Turşusu Tarifi Biber Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi




Malzemeleri: 

  • Bir kilo sivri biber
  • Bir demet maydanoz kökü
  • Beş su bardağı su
  • Beş su bardağı sirke
  • Altı diş sarımsak,dövülmüş
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı kırmızıbiber
  • 2 çorba kaşığı tuz
Yapılışı
Sivri biberleri yıkayıp, saplarını temizledikten sonra bir cam kavanoza yerleştirin. 
Üzerine bir demet maydanozun kökünü bağlayıp koyun.
Büyükçe bir tencereye su, sirke sarımsak, tuz ve kırmızıbiber koyup, orta ateşe yerleştirin. 
Karışımı bir taşım kaynattıktan son tencereyi ateşten alıp rafine yağı katın ve kendi halinde ılınmaya bırakın.
Karışım ılınınca kavanozdaki biberlerin üzerine döküp, kavanozun ağzını sıkıca kapatın. 
Kavanozu serin ve nemsiz bir ortamda de 15 gün beklettikten sonra, turşunuzu servis yapın.

16 Eylül 2012 Pazar

Tavuk Haşlama Tarifi Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır Tarifi Tavuk Haşlama Pişirmek



Tavuk Haşlama Tarifi
Malzemeleri: 

  • 3 kaşık zeytinyağı
  • 5 tavuk but
  • 1 soğan
  • 4 sivribiber
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1 patlıcan
  • 2 kabak
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 4 bardak kaynar su


Yapılışı
Tavukları sıvıyağda çevirerek hertarafını hafif kızartın. Yemeklik doğranmış soğanı ve doğranmış biberleri ilave edip çevirin. Havuçları kazıyıp doğrayın.Tencereye aktarın.Patlıcan ve kabaklarıda alacalı soyup küpler doğrayın. Patatesi soyup küpler doğrayın ve tüm sebzeleri tencereye aktarın. Yemeklik doğrnamış domatesi ve soğanı ekleyin.Kaynamış suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.

11 Eylül 2012 Salı

Fırında Patates Nasıl Pişirilir Patates Yemekleri


Fırında Patates Tarifi
Malzemeleri:

  • 6 tane patates
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 2 tane soğan
  • 2 sivri biber
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı
Patatesler yıkanır, haşlanır, haşlandıktan sonra kabukları soyulur, püre haline getirilir, içine süt, erimiş tereyağı ve tuz eklenerek karıştırılır.
İnce doğranmış soğan biraz yağla kavrulur, içine doğranmış biber ve domates eklenir, domates suyunu çekene kadar pişirilir, bir tepsiye pürenin yarısı ve kavrulan sebzeler yayılır, üzerine kalan püre yayılır ve üzeri düzleştirilir. 
Orta ısılı bir fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. 

8 Eylül 2012 Cumartesi

Şeftali Kompostosu Tarifi Yapılışı Pişirmek


Şeftali Kompostosu Tarifi
Malzemeler: 

  • 1 kilogram yarma şeftali
  • Yarım kilo toz şeker
  • 10 bardak su

Yapılışı
Şeftalileri yıkayıp ortadan ikiye bölün.
Çekirdeğini çıkarıp kaynamakta olan şekerli suya atın.
Şeftaliler biraz yumuşayınca altını kapatıp ateşten alın.
Soğuduktan sonra servis yapın.


5 Eylül 2012 Çarşamba

Sulu Köfte Tarifleri Sulu Köfte Tarifi Sulu Köfte Yapılışı


Sulu Köfte Tarifi
Malzemeleri: 

  • 1 kilo orta yağlı dana kıyma
  • Yarim su bardağı kırık pirinç
  • 3 tane kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 2 çay kaşığı karabiber, tuz, kimyon
  • 3 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

Yapılışı
Kıymayı derin bir kaseye koyun.
Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç, tuz, kimyon ve karabiber ilave ederek yoğurun.
Sirkeyi bir tabağa koyup elinizi sirke ile ıslatarak köfteler yapın.
Diğer tarafta sıvı yağda ince doğranmış soğanları kavurun.
Salça, karabiber, tuz ve 2 su bardağı sıcak su koyup arada bir karıştırarak kaynatın.
Hazırladığınız köfteleri kaynamakta olan salçalı sosun içine atarak pişirin.
Köfteler pişip sosun kıvamı koyulaşınca servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.

2 Eylül 2012 Pazar

Fırında Palamut Tarifi Fırında Palamut Nasıl Yapılır Fırında Palamut Pişirmek



Fırında Palamut tarifi
Malzemeleri: 

  • İki Tane Palamut
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 tane domates
  • 1 limon
  • 2 defne yaprağı
  • 3 sivri biber
  • Yeteri kadar tuz

Yapılışı
Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın. 
Bir fırın tepsisine dizin. Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp ince kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin. 
Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün. 
Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin.

Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. 
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirin.
Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.
Arzu ederseniz havuç ve kereviz de ilave edebilirsiniz.


1 Eylül 2012 Cumartesi

İki Renkli Kek Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri

İki Renkli Kek Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri

  • Üç yumurta
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Üç su bardağı un
  • Üç yemek kaşığı kakao
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu

Yapılışı
Yağ, şeker, yumurta ve yoğurdu iyice çarpın.
Üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
İyice karıştırarak kek hamurunuzu hazırlayın.
Ayn bir kaba 2 yemek kaşığı hazırladığınız hamurdan alın.
Bu hamuru kakao ile iyice karıştırın.
Yağladığınız kek kalıbına sade hamurun yansını boşaltın, araya kakaolu hamuru dökün.
Kalan sade hamuru üste boşaltın.
Hamuru önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakka pişirin.